14 januari 2020

ANTWOORD GEVEN IS ZO MOEILIJK...


In Iran is een volksopstand aan de gang. De machthebbers reageren met traangas en vuurwapens. Wat vinden onze Nederlandse leiders ervan? Staan ze achter de opstandelingen (zoals in 2013 in Oekraďne) of achter de machthebbers (zoals al sinds 2018 in Frankrijk)? Europarlementariër Derk Jan Eppink (Forum voor Democratie) vroeg het op 12 januari 2020 op Twitter aan Duane van Diest, politiek assistent van Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en kandidaat-lijsttrekker van D66 bij de volgende parlementsverkiezingen:

Waar staat minister @SigridKaag? Aan de kant van de demonstranten of van het ayatollah bewind? Ze is erg stil dezer dagen.

Het antwoord van Van Diest is verrassend:

Deze fucking loser Derk Jan Eppink weer, die z’n hele leven niks anders heeft gedaan dan zich aanmelden bij 30 verschillende politieke partijen om wat geld te verdienen.

Hij zou nog spinnen voor Pol Pot als ie er een salaris voor z’n Big Macs voor zou krijgen.

Een dag later kwam hij er nog eens op terug:

Over bovenstaande: de kwalificaties aan het adres van Derk Jan Eppink verdienden betere bewoording. Zijn standpunten moeten netter worden bestreden.

Tik op je vingers gehad van je baas, Duane? Overigens verkondigde Eppink geen standpunt, hij stelde een vraag. En die heb je nog steeds niet beantwoord.

Ik doe niets met ‘social media’. Zonde van mijn tijd. Ik heb geen Facebook, Instagram of Twitter. Zelfs LinkedIn heb ik opgezegd. Maar toen ik dit las, kwam ik toch even in de verleiding om een Twitteraccount aan te maken en Van Diest van repliek te dienen:

Beste Duane, waarom vertel je niet gewoon eerlijk: ‘Wij van D66 zien al niets in democratie voor Nederland, laat staan voor Iran, en staan dus vierkant achter de ayatollahs,’ en ga je in plaats daarvan schelden?

Sijtze Reurich

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦