10 juni 2005

NICOLAĻ MAG BLIJVEN!


<Dit stukje overdacht wat er mis ging bij de campagne van de voorstanders van de Europese grondwet, die bij het referendum van 2005 een geweldig pak slaag hebben gekregen. Ik vond het niet zo'n sterk stukje, en bovendien is het gedateerd. Nicolaļ was toen staatssecretaris van Europese Zaken, en is inmiddels gewoon Kamerlid.
In de tussentijd was hij nog even minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. Hij zag het zelf nog als een promotie ook. Van Europa naar de Antillen, wat je maar promotie noemt! En heeft die taakomschrijving niet iets heel potsierlijks? Heeft het niet iets van het Ministerie van Gekke Loopjes van Monty Python?
Maar ik geef direct toe dat bestuurlijke vernieuwing van mij niet hoeft, tenzij het inhoudt dat al die uit hun krachten gegroeide fusiegemeenten, die grote scholengemeenschappen en die clusters van ziekenhuizen met hun loodzware en peperdure bestuursapparaat weer worden opgedeeld in kleinere eenheden.
Een partij die dat wil zou trouwens mijn stem krijgen. Maar daar ging die functie niet over. Het ging over experimenten met het kiesstelsel. Die hoeven van mij niet. En dan die koninkrijksrelaties: wat mij betreft blijven die beperkt tot zes aangetekende brieven. Daarna zijn er geen koninkrijksrelaties meer...
Sorry, ik ben intussen weer een nieuw artikel aan het schrijven. Om kort te gaan: ik heb het stukje dat hier vroeger stond verwijderd.>


Sijtze Reurich

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦