(Financials Only, 6 december 2001)


Disclaimer

LICHAMELIJK ACTIEVE WERKNEMER FUNCTIONEERT BETER


Werknemers die lichamelijk actief zijn, zijn gezonder en fitter en functioneren beter op het werk. Dat is het resultaat van een wetenschappelijk onderzoek onder 2522 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door TNO Arbeid in opdracht van Margo Vliegenthart, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De werknemer die veel beweegt, doet het beter dan de werknemer die de hele dag zit. Bij ‘bewegen’ hoeven we dan niet direct te denken aan sport; fietsen en wandelen zijn de favoriete vormen van beweging bij zowel de bewegers als de zitters. Alleen doen de bewegers het structureel en de zitters alleen af en toe ‘om er even uit te zijn’.

Veel werknemers die weinig bewegen, weten diep in hun hart dat ze dat beter wel kunnen doen, maar ja, geen tijd hč? Meer dan de helft van de ondervraagden beweegt onvoldoende; 77 procent daarvan zou graag meer willen bewegen. De aanbevolen norm is dertig minuten per dag fietsen of stevig wandelen.
Hier ligt een mooie taak voor de bedrijven, die meer beweging op het werk actief zouden moeten stimuleren. Het is ook in hun eigen belang.

Wist u dat allemaal al? Ach, open deuren intrappen is ook een hele gezonde activiteit!

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦